Arbeidsdeskundig onderzoek voor werknemers

Hoe is je belastbaarheid? Arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht

Je bent arbeidsongeschikt verklaard en daardoor niet inzetbaar in je eigen functie. Maar je wilt wel weer graag aan het werk. Wat is passend werk voor jou, wat kun je nog wel en wat kun je niet meer? Met een arbeidsdeskundig onderzoek van Margolin krijg je een helder beeld van jouw arbeidsmogelijkheden en van de taken die je nog kunt uitoefenen.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek?

Als je arbeidsongeschikt bent, dan is een effectief re-integratietraject met de juiste aanpak erg belangrijk. Je wilt immers niet op een werkplek terechtkomen, waar je niet goed kunt functioneren. En je wilt er alles uithalen wat erin zit. Onze arbeidsdeskundige adviseert over maatregelen die nodig zijn om bij jou de balans tussen taakbelasting en belastbaarheid te herstellen en onderzoekt de re-integratiemogelijkheden.

Wat houdt een arbeidsdeskundig onderzoek in?

Het arbeidsdeskundig onderzoek bestaat uit een gesprek met jou, een gesprek met je leidinggevende, en een driegesprek met jullie allebei. Indien nodig, overleggen we ook met de bedrijfsarts die de belastbaarheid heeft vastgesteld via een Functionele Mogelijkheden Lijst. Eventueel volgt er nog een werkplekonderzoek (taak- en functieanalyse).

Bekijk hier in 1 overzicht de stappen in een onderzoek.

Antwoorden en inzichten door arbeidsdeskundig onderzoek

Het onderzoek geeft antwoord op de volgende vragen:

  • ben je in staat om je eigen functie in volle omvang te verrichten (1e spoor)?
  • zo nee, is jouw eigen functie dan aan te passen met technische of organisatorische wijzigingen, met training of met het treffen van voorzieningen?
  • zo nee, kun jij dan (op termijn) ander passend werk verrichten binnen de organisatie waar je nu werkt?
  • zo nee, wat zijn jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt in een andere functie bij een andere werkgever? Ofwel: is ander werk mogelijk in een andere organisatie (2e spoor)?

Wat levert het arbeidsdeskundig onderzoek op?

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft je inzicht in je eigen belastbaarheid en maakt duidelijk of je kunt terugkeren in je huidige functie, in een andere functie binnen je eigen organisatie of in een andere functie in een andere organisatie. Je krijgt inzicht in de mogelijke scenario’s die kunnen leiden tot werkhervatting, uitgewerkt in een concreet en adequaat plan van aanpak. Fijn voor jou omdat je zo snel mogelijk weer mee kunt doen.

Meer informatie

Onze arbeidsdeskundige legt de conclusies en concrete adviezen vast in een rapportage die jij en je leidinggevende ontvangen. Zo hebben jullie alle belangrijke informatie uit het arbeidsdeskundig onderzoek bij de hand. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 088- 277 4110 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.

In deze infographic zie je uit welke stappen een onderzoek bestaat

Download