Dossierscan

Inzicht en gericht advies bij (complex) verzuim

Omgaan met kort of langdurig verzuim kan lastig zijn. Soms weet u als werkgever niet goed hoe u verder kunt of moet in een casus, in lijn met Wet verbetering Poortwachter. Terwijl het ondernemen van de juiste actie op het juiste moment zo belangrijk is.

Heeft u behoefte aan ondersteuning van een expert in uw specifieke verzuimdossier(s)? Laat dan een dossierscan uitvoeren door een arbeidsdeskundige van Margolin. Onze arbeidsdeskundigen werken vanuit een praktische insteek en hebben veel kennis van de geldende wet- & regelgeving.

Wat is een dossierscan?

Met een dossierscan krijgt u inzicht in uw casus en gericht advies over de aanpak. Het resultaat van de dossierscan is bovendien dat het een substantiële kostenbesparing kan opleveren.

De dossierscan bestaat uit een gesprek op uw locatie tussen de betrokken casemanager (meestal de leidinggevende en/of een HR-adviseur) en de arbeidsdeskundige.  Aan de hand van een checklist worden de verzuimdossiers intensief doorgesproken. Het betreft hier een anonieme analyse van een verzuimcasus.

Waarom een dossierscan?

Het doel van deze analyse is om vast te stellen of u voldoende en het juiste gedaan hebt vanuit uw werkgeversverplichting. Op basis van de analyse kan de arbeidsdeskundige u gericht adviseren. Tijdens het gesprek krijgt u mondeling advies van de arbeidsdeskundige over de vervolgacties die u kunt ondernemen in de betreffende verzuimcasus.

Verder kijken dan één casus

Bij behandeling van tenminste 20 verzuimdossiers is het mogelijk om een analyse te maken. In dat geval ontvangt u na afloop van de dossierscans een managementrapportage. Deze bestaat uit een samenvatting van de bevindingen en opvallende zaken, met advies en tips die direct en praktisch uitvoerbaar zijn.

Inzet van de dossierscan is mogelijk op verschillende manieren, passend bij uw situatie:

  1. Dossierscan van 1 of enkele verzuimdossiers. U krijgt na afloop een factuur en betaalt voor de tijd dat de arbeidsdeskundige met u in gesprek was + 1 uur reistijd.
  2. Het periodiek bespreken van de lopende verzuimdossiers met de arbeidsdeskundige. Uw arbeidsdeskundige komt dan regelmatig bij u op locatie gedurende één dagdeel voor de scan van uw dossiers.
  3. Dossierscan van minimaal 20 verzuimdossiers met managementrapportage. U krijgt dan een offerte op maat.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Margolin via 088- 277 4110 of stel uw vraag online.