Re-integratie spoor 1 voor werknemers

Re-integratie spoor 1: terugkeer in je eigen organisatie

Je bent langdurig ziek. Na een arbeidsdeskundig onderzoek is vastgesteld dat je kunt terugkeren bij je eigen organisatie (re-integratie spoor 1 heet dat). Daarbij is het van belang dat je goed weet welke problemen werkgebonden zijn: welk takenpakket en welke belasting kun je aan? Wat is daarbij de rol van je leidinggevende, wat moet die doen, wat is de volgende stap, hoe worden alle afspraken en acties vastgelegd? Kortom, hoe wordt het traject re-integratie spoor 1 ingericht? Een arbeidsdeskundige van Margolin helpt jou en je leidinggevende bij dit traject.

Wat houdt ondersteuning re-integratie spoor 1 in?

Onze arbeidsdeskundige komt op locatie en bespreekt met jou en je leidinggevende alle belangrijke facetten van re-integratie in een driegesprek. Hoe kijken jij en je leidinggevende zelf aan tegen werkhervatting? Welke randvoorwaarden zijn nodig, welke aanpassingen in het takenpakket en welke aanpassingen op de werkplek? Onze arbeidsdeskundige adviseert hierover en ondersteunt tevens bij het herstellen van de relatie op de werkvloer, indien nodig. Als er eventueel een oordeel van andere deskundigen nodig is, helpt de adviseur bij de onderbouwing van de aanvraag.

Wat levert het op?

De begeleiding op maat is erop gericht om stagnatie tijdens het traject van re-integratie te voorkomen. De belangrijkste winst voor jou is dus dat je snel en op prettige en constructieve wijze je werk kunt hervatten. Daarnaast weten jij en je werkgever dat je optimaal bent begeleid, dat alle wettelijke stappen zijn gezet en dat je werkgever alle inspanningen voor jouw re-integratie op de juiste wijze heeft verricht.

Meer informatie

Onze arbeidsdeskundige legt de conclusies en concrete adviezen over jouw re-integratietraject vast in een rapportage. Zo heb je alle belangrijke handvatten voor het proces van re-integratie spoor 1 bij de hand. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 030 – 212 3660 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.