Loopbaancoaching voor verwijzers

Loopbaancoaching: wat als werken niet meer gelukkig maakt?

Uw cliënt twijfelt over zijn huidige functie of over de organisatie waar hij werkt. Is hij nog wel op zijn plaats? Wij hebben als motto ‘werken maakt gelukkig’, maar wat te doen als dat niet meer het geval is? Op langere termijn holt dat ieder mens uit en in het ergste geval leidt het tot burn-out of bore-out in de vorm van een werkgerelateerde uitputtingstoestand. ‘Zoals een vuur kan doven door gebrek aan brandstof, zo ook kan iemands werklust als een nachtkaars uitgaan door een gebrek aan mentale energie’, aldus een uitspraak van professor Wilmar Schaufeli, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Uw cliënt is (nog) niet ziek, maar ervaart geen perspectief meer en heeft behoefte aan ontwikkeling of is toe aan iets nieuws. Dan biedt een loopbaancoachingstraject van Margolin mogelijkheden. Vroegtijdig een loopbaanadviseur inzetten helpt uw cliënt en kan de werkgever veel tijd en geld besparen.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een breed begrip, maar het uitgangspunt is dat er reflectie plaatsvindt op de huidige functie en op de loopbaan op het moment dat uw cliënt nog niet ziek is. In meerdere gesprekken komen onderwerpen aan bod als:
– oriëntatie op de eigen loopbaan: hoe ben ik hier terechtgekomen en waarom ook alweer?
– loopbaanadvies: ik wil een volgende stap in mijn carrière zetten, maar ik weet niet welke stap en hoe.
– de juiste balans tussen werk en privé: ik ben de balans kwijtgeraakt en voel me geleefd. Hoe krijg ik het evenwicht terug?

Zelf de regie nemen na loopbaancoaching

Loopbaancoaching bestaat uit een aantal individuele coachingsgesprekken met uw cliënt. Daarnaast doet de medewerker thuisopdrachten en (online) testen. De uitkomsten van de gesprekken, opdrachten en testen geven inzicht in de behoeftes en in de kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en competenties van de medewerker. Onze adviseur biedt uw cliënt daarbij tools om de volgende stap te maken. Tijdens de coaching staat de medewerker als mens centraal: bij zijn talenten en drijfveren ligt de aanzet en motivatie tot verandering. We dagen uw cliënt uit om keuzes te maken en helpen hem om een nieuw beeld van zichzelf en de situatie te krijgen. Na de coaching weet hij welke loopbaankeuzes hij kan maken en neemt zelf de regie.

Meer informatie

Onze loopbaanadviseur legt de conclusies en concrete adviezen vast in een rapport. Wilt u meer weten over wat wij voor uw cliënt of zijn werkgever kunnen betekenen? Bel 088 – 277 4101 of vul het contactformulier in. We staan u graag te woord.