Outplacement

Goed outplacementbeleid is onderdeel van goed werkgeverschap

Ben je als werkgever op zoek naar begeleiding bij outplacement? De outplacementbegeleiding van Margolin biedt persoonlijke begeleiding voor de medewerker en professionele coaching bij het vinden van nieuwe functies buiten je organisatie. Of het nu gaat om 1 medewerker, 75 of 200 medewerkers, we helpen bij het vinden van een nieuwe baan. 

Waarom outplacement via Margolin?

Margolin begeleidt en ondersteunt je medewerker bij een vlotte overgang naar ander werk. Je wordt daarbij precies op de hoogte gehouden van de voortgang. We werken op basis van heldere afspraken, een plan van aanpak en vooraf geformuleerde doelstellingen.

“Ik heb me geen moment gepusht gevoeld. De begeleiding is prettig, persoonlijk en professioneel. Op mijn kennis en ervaring kan ik vertrouwen, maar in welke andere omgeving zou dat goed passen? Margolin heeft mij richting gegeven. Op mijn nieuwe werkplek kom ik weer tot mijn recht.”

We leveren maatwerk

Let op: we hebben geen vacatures op de plank. Wel: maatwerk-tools waarmee medewerkers talenten, drijfveren en kwaliteiten (her)ontdekken, matchend met de actuele arbeidsmarkt. Dat alles vind je binnen onze online Margolin Academy. En natuurlijk als we kansen zien binnen ons netwerk zullen we daar gebruik van maken.

Margolin Academy: doelgericht en concreet

De Margolin Academy biedt online e-learning, we-learning en webinars in één heldere leeromgeving. Met 50 modules speciaal gericht op re-integratie en outplacementtrajecten, is er altijd een passende en doelgerichte cursus. Daarnaast zijn er modules digitale geletterdheid, taalvaardigheid, feedback geven. 

Modules voor ontwikkeling en bijscholing

In de Margolin Academy zijn modules ontwikkeld op verschillende niveaus. Ook voor ontwikkeling of bijscholing kunnen kandidaten bij een van de ervaren coaches van Margolin terecht, in de regel op korte termijn. De Academy is onderdeel van re-integratie 2e spoor en outplacement trajecten. 

Persoonlijk in gesprek

Voor persoonlijke gesprekken nodigen we de medewerker uit op een van onze gesprekslocaties door het hele land. De gesprekken met de loopbaanadviseur zijn dus altijd in de buurt. Gesprekken op de eigen werkplek is mogelijk, en uiteraard is online ook een optie. Samen sta je sterker, en daarom bieden we ook groepsactiviteiten en intervisie. 

Heeft u vragen over de Academy? Neem dan contact op met onze adviseurs. U kunt voor meer informatie of vragen over de Academy terecht bij [email protected] of bel met 088 – 277 4101.

 

Direct aan de slag

Het aanmelden verloopt via Snelverwijspunt, een tool van Zorg van de Zaak, waar Margolin deel van uitmaakt. Je aanvraag wordt in behandeling genomen door het team van Margolin.