Talentontwikkeling voor werknemers

Talentprofiel: wat zijn jouw talenten, drijfveren, competenties en ambities?

Functioneer je lekker in je team? Past jouw functie nog goed bij jou? Of wordt er nieuwe output gevraagd waarvoor je andere vaardigheden of competenties moet ontwikkelen? Vraag je je af of jij daar wel de juiste persoon voor bent, of je wel de kwaliteiten hebt, die daarvoor nodig zijn? Organisaties zijn continu in ontwikkeling. Veranderende bedrijfsprocessen, renovaties, nieuwe, innovatieve producten … het vraagt van jou een groot aanpassingsvermogen. Hoe kun je daarbij het plezier behouden in je werk. Bovendien wil je je talenten optimaal benutten en zelfs verder ontwikkelen. Maar wat zijn jouw talenten precies? Een talentprofiel kan je antwoord geven op die vragen.

Wat is een talentprofiel?

Voor het maken van een talentprofiel heeft onze loopbaanadviseur drie gesprekken met jou. Daarna maak je gerichte testen en opdrachten. De resultaten hiervan geven inzicht in jouw drijfveren, talenten, competenties, ambities en ook in jouw valkuilen. De eerste keer dat je talentprofiel wordt gemaakt, is een nulmeting. Waar sta je, wat kun je, waarin kun je je verder ontwikkelen, hoe staat dat in verhouding tot je huidige functie en hoe staat dat in relatie tot jouw ambities en de ambities van de organisatie waar je werkt? Je krijgt ook inzicht in wat voor jou een passende werkomgeving is, of je een teamplayer bent of liever alleen werkt, hoe je omgaat met veranderingen en welke communicatiestijlen jij hanteert.

Wat levert het maken van een talentprofiel op?

Op basis van de inzichten die je hebt opgedaan, kun je vaststellen of je op je plek zit. Of je stilstaat of groeit, toe bent aan een nieuwe uitdaging, er meer in zit dan er nu uitkomt of dat je functie je op het lijf geschreven is. Onze loopbaanadviseur geeft je tips en handvatten voor groei, eigen regie en balans. Met verschillende scenario’s brengt de adviseur in beeld welke stappen je kunt nemen en waartoe die leiden. Uiteindelijk voel je je vitaler als je op de juiste plek zit, word je niet snel ziek, ben je productiever en tevredener met je werk.