Outplacement voor werknemers

Outplacement en optimale coaching

Helaas heb je te horen gekregen dat je niet langer in je huidige functie bij je huidige werkgever kunt blijven werken. Je moet op zoek naar een nieuwe baan en dat is niet altijd makkelijk in de huidige, complexe arbeidsmarkt. Er komt veel bij kijken en je wilt nu wel graag de juiste keuze maken. Outplacement kan uitkomst bieden. Met outplacement van Margolin krijg je optimale coaching bij het vinden van een nieuwe functie bij een andere organisatie.

Met outplacement krijg je ondersteuning op maat

Ieder mens is uniek en heeft op een andere manier ondersteuning nodig. Ons outplacementtraject bestaat dan ook uit maatwerk, passend bij jouw situatie, mogelijkheden en behoeftes. Een outplacementtraject start met een gesprek met jou en met je werkgever. Samen onderzoeken we welke stappen je moet zetten om nieuw werk te vinden. Onze adviseur brengt de verwachtingen en hulpvragen in kaart. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van een persoonlijk profiel? Bij het in kaart brengen van mogelijke banen, bij het netwerken of bij het solliciteren?

Ontwikkeling op maat met Margolin Academy

Margolin Academy biedt online e-learning, we-learning en webinars in één leeromgeving. Je kunt via dit leerplatform bij Margolin een breed aanbod modules volgen om je verder te ontwikkelen, zoals modules digitale geletterdheid, taalvaardigheid, of het geven van feedback. De Academy wordt aangeboden als nieuw onderdeel van re-integratie 2e spoor en outplacement trajecten. Voor ontwikkeling of bijscholing kun je nu dus direct bij Margolin terecht. In de Margolin Academy zijn modules ontwikkeld op verschillende niveaus. Met 50 modules die speciaal gericht zijn op re-integratie en outplacement trajecten, is er altijd een passende en doelgerichte cursus.

Outplacement is een actieve zoektocht

Wij begeleiden en ondersteunen je actief bij de zoektocht naar ander werk. Dit gebeurt in gesprekken waarbij de adviseur kritische vragen stelt, spiegelt, confronteert en reflecteert. Jij wordt gestimuleerd om na te denken over vragen als: waar sta ik, wat wil ik, wat ben ik (geworden), wat zijn mijn kwaliteiten en competenties, wat motiveert mij? We bieden je gerichte handvatten om je eigen functioneren positief te beïnvloeden, zodat je meer vanuit balans kunt werken.

Outplacement is doelen stellen en keuzes maken

Op deze manier ga je zelf doelen stellen, keuzes maken, besluiten nemen en daarnaar handelen. Alle uitkomsten vatten we samen in een persoonlijk ontwikkelplan. Zo krijg je een nieuw, realistisch beeld van je kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en ambities, en neem je zelf de verantwoordelijkheid voor het vinden van ander werk.

Meer informatie

Wil je een outplacementtraject volgen? Geef dat dan aan bij je leidinggevende of de HR-medewerker. Onze loopbaanadviseur neemt contact op om de procedure te bespreken. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 088 – 277 4101 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.