Loopbaancoaching voor werknemers

Loopbaancoaching: wat als werken niet meer gelukkig maakt?

Twijfel je over je huidige functie of over de organisatie waar je werkt? Wat te doen als je niet meer gelukkig bent op je werk? Op langere termijn holt dat ieder mens uit en in het ergste geval leidt het tot burn-out of bore-out in de vorm van een werkgerelateerde uitputtingstoestand. Je bent (nog) niet ziek, maar ervaart geen perspectief meer, je hebt behoefte aan ontwikkeling binnen de functie, je bent toe aan iets nieuws. Dan biedt een loopbaancoachingstraject mogelijkheden. Ga vroegtijdig met een loopbaanadviseur in gesprek, dat helpt bij een gezonde voortzetting van je carrière.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een breed begrip, maar het uitgangspunt is dat je reflecteert op je huidige functie en je loopbaan op het moment dat je nog niet ziek bent. In meerdere gesprekken komen onderwerpen aan bod als:
– oriëntatie op je loopbaan: hoe ben ik hier terechtgekomen en waarom ook alweer?
– loopbaanadvies: ik wil een volgende stap in mijn carrière maken, maar ik weet niet welke stap en hoe.
– de juiste balans tussen werk en privé: ik ben de balans kwijtgeraakt en voel me geleefd. Hoe krijg ik het evenwicht terug?

Zelf de regie na loopbaancoaching

Loopbaancoaching bestaat uit een aantal individuele coachingsgesprekken. Daarnaast doe je thuisopdrachten en (online) testen. De uitkomsten van de gesprekken, opdrachten en testen geven je inzicht in je behoefte en in jouw kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en competenties. Onze adviseur biedt je daarbij tools om de volgende stap te maken. Tijdens de coaching sta jij centraal: jouw talenten en drijfveren zijn de aanzet en motivatie tot verandering. We dagen je uit om keuzes te maken en helpen je een nieuw beeld van jezelf en je situatie te krijgen. Na de coaching neem je zelf de regie over je carrière.

Meer informatie

Onze loopbaanadviseur legt de conclusies en concrete adviezen vast in een rapport. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 088 – 277 4101 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.