Reorganisatie? Stimuleer vrijwillige mobiliteit

reorganisatie

Veel organisaties verkeren in zwaar weer. Dit dwingt hen om hun werkwijze opnieuw te structuren en hun personeelsbeleid aan te passen. Hoe houdt u de regie als een mogelijk reorganisatie dreigt?

Structuren in ons werk zijn afgelopen maanden veranderd. Wat we ooit als onhaalbaar zagen, is in korte tijd werkelijkheid geworden: op afstand van elkaar en met digitale middelen blijven we zo goed mogelijk aan het werk. Dit laat zien hoe flexibel we zijn. Maar een verandering van structuren in een organisatie roepen ook onzekerheden en onrust op voor werknemers. Door hier tijdig bewustwording over te creëren in een organisatie, en door te sparren over toekomstige loopbaanmogelijkheden, werkt u aan een duurzame uitkomst.

Outplacement op maat bij reorganisaties

Er komt veel kijken bij een reorganisatie, en u wilt werknemers daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. Een outplacement traject specifiek voor reorganisaties kan dan uitkomst bieden. Margolin biedt loopbaangesprekken, inspiratiesessies en trainingen aan om werknemers te begeleiden bij (vrijwillige) mobiliteit. Na onze sessies gaan werknemers naar huis met perspectief, ideeën en wellicht concrete tips en handvatten.

De voordelen:

  • Medewerkers kunnen vrijblijvend hun perspectieven in kaart brengen, leren hun mogelijkheden en waarde op de arbeidsmarkt kennen.
  • Vanuit goed werkgeverschap stimuleert u talentontwikkeling.
  • Margolin brengt als onafhankelijke partner in kaart welke acties nodig zijn om werknemers voor te bereiden.
  • Last but not least: deze aanpak heeft geleid tot een forse reductie of zelfs voorkoming van gedwongen ontslag. Dit omdat medewerkers zelf al overstapten naar nieuw werk, of met hun werkgever tot overeenstemming kwamen hun arbeidsovereenkomst te beëindigen in ruil voor bijvoorbeeld scholing of hulp bij opstarten van een eigen onderneming.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inspiratiesessie of over wat Margolin voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via 088 – 277 88 05 of vul het contactformulier in.

Bekijk de mogelijkheden van outplacement

Meer informatie