Bied perspectief voor werknemers bij reorganisaties

Sectoren zoals de horeca, cultuurinstellingen en musea zitten in zwaar weer. De coronacrisis dwingt organisaties om hun organisatie te herstructureren en hun personeelsbeleid aan te passen. Dit kan ook betekenen dat er afscheid moet worden genomen van werknemers. Is er binnen uw organisatie sprake van reorganisatie of ontslag? Margolin biedt een maatwerk oplossing voor outplacement, met oog voor de ontwikkeling en talenten van werknemers.

Outplacement traject op maat bij reorganisaties

Vanuit goed werkgeverschap wilt u uw werknemers zo goed mogelijk begeleiden bij reorganisaties. Zij hoeven er niet alleen voor te staan, en u ook niet. Onze adviseurs adviseren bij het inrichten van een sociaal plan, trainen leidinggevenden en directies en begeleiden werknemers. Dit deden wij al succesvol voor (semi)overheden en onderwijsorganisaties. Hier speelt het eigen risicodragerschap, waardoor organisaties de kosten voor WW/BWW-instroom van (ex)-medewerkers moeten dragen.

Margolin biedt advies en begeleiding aan de organisatie en voor individuele werknemers, waarbij er verschillende mogelijkheden zijn rondom outplacement:

  1. Inspiratiesessie: deze sessie stimuleert medewerkers over hun situatie na te denken en de regie te nemen. Lees hier meer over hoe deze sessie u in een vroeg stadium kan helpen.
  2. Groepstrainingen: zoals sollicitatietrainingen.
  3. Individuele coaching: een kortdurend traject of maatwerktraject stemmen we samen af.Deze mogelijkheden zijn zowel individueel, groepsgewijs, als gecombineerd in te zetten en zowel digitaal als op locatie.

Meer informatie

Wilt u eens sparren met onze professionals over de mogelijkheden? Neem dan contact op met [email protected] of bel 088 – 277 88 05.

Outplacement

Met outplacement van Margolin biedt u uw medewerker optimale coaching bij het vinden van een nieuwe functie buiten uw organisatie.