Ontwikkeladvies stimuleert om in beweging te blijven

Een leven lang leren is waar we ons bij Margolin voor inzetten. Blijven leren stimuleert de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Margolin geeft al jaren die ontwikkeling richting. We zijn daarom erg blij met de subsidieregeling vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de inzet van ontwikkeladviestrajecten. Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Tot het einde van dit jaar is er budget voor 20.000 ontwikkeladviezen.

“Wij juichen dit initiatief zeker toe! Het stimuleert werkgevers om zich bewust te zijn van de talenten en ontwikkelmogelijkheden binnen hun organisatie. En bovendien geeft het werknemers de ruimte om in beweging te komen in hun loopbaan”, vertelt Helma Schuldink, loopbaanadviseur en teammanager bij Margolin.

Een ontwikkeladvies bestaat uit o.a. ondersteuning bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, training in vaardigheden en een digitale arbeidsmarktscan. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt in aansluiting op iemands competenties. Aan het einde van het traject ontvangen deelnemers een ontwikkelplan met in het kort de acties en doelstellingen voor iemands loopbaan, zodat zij wendbaar blijven op de arbeidsmarkt en hun talenten zo goed mogelijk kunnen benutten.

Meer informatie over het ontwikkeladvies

UPDATE 1 september: De subsidieregeling voor het ontwikkeladvies is helaas niet meer beschikbaar. Bij Margolin kun je altijd terecht voor loopbaanadvies. Lees hierover meer op deze pagina.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 088 – 277 88 05 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.