In beweging blijven op de arbeidsmarkt

Werkgevers, wacht niet met het inzetten van loopbaanbegeleiding! Deze oproep doen brancheorganisaties OVAL en NOLOC deze week. De werkzekerheid van veel medewerkers staat enorm onder druk en een grootschalig baanverlies dreigt vanwege de coronacrisis. Juist nu is het belangrijk om loopbaanvaardig en daarmee wendbaar op de arbeidsmarkt te zijn. Dit voorkomt schade op een later moment.

Noloc en OVAL zien een belangrijke rol voor het Ministerie van SZW om werkgevers te stimuleren om loopbaanadvies in te zetten. Zij roepen de minister op om het mogelijk te maken dat stimuleringsregelingen zoals de de SLIM-regeling ook kunnen worden ingezet voor met werkloosheid bedreigde werknemers door de corona-crisis. Deze stimuleringsmaatregelen kunnen voor werkend Nederland de schade door baanverlies beperken en waar nodig zorgen voor een goede transitie naar ander werk voor werknemers, aldus de brancheorganisaties.

Belangrijk om wendbaar te blijven

Wij zien bij Margolin dagelijks het belang van in beweging blijven in je loopbaan. Om dit mogelijk te maken, is het belangrijk om al op tijd ontwikkeling te stimuleren. Een mogelijkheid hiervoor is het spreekuur met loopbaanadviseurs, dat u als werkgever kunt aanbieden aan werknemers. Lees hier meer.