Praktische focus op talentontwikkeling

Het talent in je organisatie kennen en ontwikkelen geeft positieve energie, intrinsieke motivatie en meer kansen voor optimale inzetbaarheid. Het is dé manier voor werknemer en organisatie om wendbaar te blijven, stellen Helma Schuldink van Margolin en Peter Lijster van Zorg van de Zaak in dit artikel (PW net).

Ze benadrukken dat loopbaanbegeleiding niet alleen een instrument is om in te zetten bij verzuim. “Het is juist heel geschikt voor een proactieve insteek. Bijvoorbeeld bij een persoonlijk ontwikkelingsplan of in de cyclus van functioneringsgesprekken. Maar het is ook geschikt als coachingsinstrument voor zowel leidinggevenden als werknemers.”

Het Talent@workplan en biedt de praktische tools om talenten te ontwikkelen. Deze aanpak geeft werkbare en motiverende doelen, zodat in haalbare stappen de deelnemer op weg gaat naar de gewenste toekomst en als resultaat meer eigenaarschap, arbeidstevredenheid, motivatie en organisatiebetrokkenheid.  Het Talent@workplan gaat namelijk uit van positiviteit en kwaliteit: zowel van de werknemer als de werkgever. Als resultaat levert het traject voor een werknemer een aanpak met concrete acties en doelen, gericht op de gewenste toekomst.

Meer informatie Talent@workplan

Het Talent@workplan is een samenwerking tussen Margolin en Experts. Bekijk hier meer informatie en laat uw werknemers tot bloei komen.