Incompany gesprekken als middel voor meer werkplezier

Hoe vergroot je het werkplezier in je organisatie? Kijk hierbij naar de intrinsieke motivatie van werknemers. Zij geven aan dat voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en kansen om beter te kunnen worden in hun werk hen motiveren.

Soms is deze motivatie zoek of ziet u deze niet meer bij uw werknemers. Een van de oorzaken hiervoor is een hoge werkdruk of stress. Veel medewerkers werken tegenwoordig onder hoge druk. Dit heeft effect op hun mentaal functioneren en algeheel welzijn. Het kan het plezier in het werk verminderen, medewerkers kunnen uitvallen met psychische klachten, maar ook de werksfeer en productiviteit kunnen hieronder lijden. Hoe herkent u deze signalen op tijd, en maakt u ze bespreekbaar? Gebruik onze Checklist. Meer tips om werkstress te voorkomen zijn te vinden op de campagnepagina van Zorg van de Zaak.

Een eerste stap voor meer werkplezier is medewerkers de ruimte geven en in gesprek te gaan over hun wensen en ervaringen. Wat drijft hen, wat willen ze leren en hoe zorg je voor een gezonde werkbalans?

Bij Margolin weten we dat niet iedere werkgever een loopbaanadviseur in het team heeft. En dat in gesprek blijven met iedere werknemer veel aandacht vraagt.  Daarom bieden we incompany loopbaangesprekken aan. Deze vorm van loopbaancoaching vindt plaats binnen het bedrijf en werkt als een open spreekuur.

In een loopbaangesprek gaat een professionele loopbaanadviseur met medewerkers in op:

  • oriëntatie op de eigen loopbaan: wat kan ik en wat wil ik in mijn werk?
  • loopbaanadvies: waar pas ik?
  • de juiste balans tussen werk en privé

Voor meer informatie over de inhouse loopbaancoaching, neem gerust contact op met Helma Schuldink, teammanager Margolin (regio Noord-West) via [email protected], 06-10229627 of Ton Schoo, teammanager Margolin (regio Zuid-Oost) via [email protected], 06-20906330. Wij maken een offerte op maat.