Minder verzuim dankzij inzet arbeidsdeskundige

PWnet heeft een artikel gepubliceerd over de inzet van arbeidsdeskundigen van Margolin. Senior arbeidsdeskundige Maria de Rooij is al sinds 2012 aan de slag bij Landelijke Eenheid van de politie, Dienst Infrastructuur Zuid-West. Zij heeft daar bijgedragen aan een professionelere aanpak van verzuim en een daling in het verzuim (van 10 naar 5,9%).

“Maria de Rooij neemt me werk uit handen, houdt me scherp en geeft advies waaraan ik en mijn medewerkers echt iets hebben”, zegt Peter van Huizen, teamchef bij de Landelijke Eenheid van de politie, Dienst Infrastructuur Zuid-West. De Rooij vult aan: “Ik voer veel gesprekken en monitor het verzuimsysteem. Ik train en coach ook, op dit moment zo’n tien experts. Dan leer ik ze om zo goed mogelijk met verzuim, de regels en de medewerkers om te gaan, voor een optimale balans tussen belasting en belastbaarheid.”

Omdat Maria vroegtijdig betrokken is, kan zij inspelen op verzuimproblemen en de verschillende factoren bespreekbaar maken. Ze helpt de organisatie om te anticiperen op de verwachte scenario’s, zodat werknemers sneller kunnen terugkeren naar hun eigen functie of een andere functie buiten de organisatie.

Over de concrete resultaten van de gezamenlijke inspanningen door Margolin en de politie, leest u meer in het artikel op PW net.

Meer weten over wat een arbeidsdeskundige voor uw organisatie kan betekenen?

Onze arbeidsdeskundigen adviseren over belasting en belastbaarheid en over arbeidsmogelijkheden. Dat doen we preventief om verzuim te voorkomen, maar ook tijdens verzuim en bij re-integratie.