Aanpassing dienstverlening in verband met coronavirus

Wij vinden veiligheid en gezondheid belangrijk. Van onze medewerkers, maar ook die van werkgevers, werknemers en relaties. Wij volgen dan ook de richtlijnen van het RIVM en het kabinet rondom het coronavirus. Dit heeft ook effect op onze dienstverlening en werkprocessen.

Arbeidsdeskundige onderzoeken

Voor werkgevers en werknemers is het belangrijk dat de re-integratieactiviteiten doorgang kunnen vinden. Als hoofdregel geldt dat ieder arbeidsdeskundig onderzoek plaatsvindt door persoonlijk contact. De afgelopen maanden werden de arbeidsdeskundige onderzoeken, i.v.m. het coronavirus, vanwege de veiligheid niet meer op locatie (face tot face gesprekken) verricht, maar telefonisch of door middel van videobellen.

Vanwege deze zeer bijzondere omstandigheden hebben Stichting Register Arbeidsdeskundigen en Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen besloten dat arbeidsdeskundige onderzoeken momenteel mogen plaatsvinden via video- of beeldbellen, en indien dat niet mogelijk is telefonisch. De arbeidsdeskundige maakt daar melding van in zijn rapport.

SRA en NVvA staan deze afwijking van de hoofdregel toe zolang het kabinet de voorkeur geeft aan thuiswerken. Daarmee volgen wij, net als het kabinet, de richtlijnen van het RIVM. (update 10 november 2020)

 

 

 

Loopbaantrajecten

Loopbaantrajecten (2e spoor, loopbaancoaching) gaan eveneens in aangepaste vorm door. De online tools die we hiervoor hebben (Rapasso, Jobport, LDC, Margolin Academy en Zoom) worden nu, naast telefonische contacten, nog intensiever gebruikt.

(Bedrijfs)artsen en andere klanten kunnen blijven verwijzen naar Margolin, wij zullen deze opdrachten volgens het reguliere proces in gang zetten.

Gezien de uitzonderlijke situatie, rekenen we op uw begrip. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Telefonisch zijn wij bereikbaar zoals u van ons gewend bent.


Heeft u andere vraagstukken waar u vanwege de coronacrisis als werkgever tegenaan loopt? Schakel dan met de corona desk van Zorg van de Zaak Netwerk. Met onze desk heeft u direct toegang tot specialistische kennis en een vrijblijvend advies op maat. Bijvoorbeeld over inzetbaarheid van uw werknemers, over stress of angst onder werknemers over het coronavirus of over goede thuiswerkplekken. Dankzij de brede dienstverlening binnen het Netwerk kunnen we u juist adviseren over een oplossing en indien nodig doorverwijzen.