Aanpassing dienstverlening in verband met coronavirus

Wij vinden veiligheid en gezondheid belangrijk. Van onze medewerkers, maar ook die van werkgevers, werknemers en relaties. Wij volgen dan ook de richtlijnen van het RIVM en het kabinet rondom het coronavirus. Dit heeft ook effect op onze dienstverlening en werkprocessen.

Arbeidsdeskundige onderzoeken

Voor werkgevers en werknemers is het belangrijk dat de re-integratieactiviteiten doorgang kunnen vinden.  De afgelopen maanden werden de arbeidsdeskundige onderzoeken, i.v.m. het coronavirus, vanwege de veiligheid niet meer op locatie (face tot face gesprekken) verricht, maar telefonisch of door middel van videobellen.

Voor de kwaliteit van onze dienstverlening vinden wij het van belang dat onze arbeidsdeskundige onderzoeken zoveel mogelijk face to face kunnen plaatsvinden. Door de versoepeling van de maatregelen is het beleid van Margolin vanaf 01-07-2020 dan ook aangepast en kunnen, onder specifieke voorwaarden, de arbeidsdeskundige onderzoeken weer op locatie plaatsvinden.

Uiteraard staat hierbij de gezondheid van een ieder voorop en is het belangrijk dat iedereen (werkgever, werknemer en arbeidsdeskundige) akkoord is met de face to face gesprekken. Onze arbeidsdeskundige stemt in overleg met de werkgever af of het onderzoek face to face kan plaatsvinden.

Mocht op locatie toch blijken dat niet aan alle genoemde voorwaarden kan worden voldaan, dan vindt het arbeidsdeskundig onderzoek op dat moment niet plaats en kunnen hiervoor kosten in rekening worden gebracht.

We vragen iedere bezoeker om voorafgaand aan het bezoek goed de informatie en richtlijnen op deze pagina door te nemen.

De belangrijkste veiligheidsvoorwaarden zijn:

  • Het overleg vindt plaats in een goed geventileerde ruimte
  • Er is voldoende mogelijkheid om min. 1,5 m afstand van elkaar te kunnen houden
  • De gesprekspartners (en inwonende gezinsleden) zijn niet ziek, grieperig of verkouden.

Loopbaantrajecten

Loopbaantrajecten (2e spoor, loopbaancoaching) gaan eveneens in aangepaste vorm door. De online tools die we hiervoor hebben (Rapasso, Jobport, LDC, Margolin Academy en Zoom) worden nu, naast telefonische contacten, nog intensiever gebruikt.

(Bedrijfs)artsen en andere klanten kunnen blijven verwijzen naar Margolin, wij zullen deze opdrachten volgens het reguliere proces in gang zetten.

Gezien de uitzonderlijke situatie, rekenen we op uw begrip. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Telefonisch zijn wij bereikbaar zoals u van ons gewend bent.


Heeft u andere vraagstukken waar u vanwege de coronacrisis als werkgever tegenaan loopt? Schakel dan met de corona desk van Zorg van de Zaak Netwerk. Met onze desk heeft u direct toegang tot specialistische kennis en een vrijblijvend advies op maat. Bijvoorbeeld over inzetbaarheid van uw werknemers, over stress of angst onder werknemers over het coronavirus of over goede thuiswerkplekken. Dankzij de brede dienstverlening binnen het Netwerk kunnen we u juist adviseren over een oplossing en indien nodig doorverwijzen.