Laden...
Workshops 2023 Workshops 2023

Workshops 2023

Op deze pagina vind je meer informatie over de workshops die je kunt volgen tijdens je traject bij Margolin.
- Q&A Loopbaanspreekuur
- Netwerken werkt
- Het geheim van een goed CV
- Jobcrafting
- Mindfulness
- Doeltreffend solliciteren

Bijzonder aan trajecten bij Margolin is de combinatie van 1 op 1 coaching en (online) workshops. Elke workshop behandelt een specifiek onderwerp en geeft je de gelegenheid om nog meer de diepte in te gaan. In overleg met je loopbaanadviseur geeft je je op in de periode die het beste past in je traject.

Hoe werkt het?

 1. Je bent uitgenodigd door jouw loopbaanadviseur om deel te nemen aan een van de workshops
 2. Je meld je aan voor een of meerdere van onderstaande workshops
 3. Je ontvangt in de bevestigingsmail een link naar de online sessie/sessies
 4. Noteer de datum in je agenda. Je kunt deelnemen aan de Zoomsessie op je pc, laptop, tablet of zelfs telefoon. Om de interactie hoog te houden is er een maximum van 16 deelnemers per sessie.

Heb je vragen? Neem dan contact op met [email protected]

Bekijk hieronder de workshops

Wil je het beste uit je loopbaan-, outplacement- of 2e spoortraject halen? Doe dan mee met onze Q&A (vraag & antwoord uurtje). Hier kun je aan twee loopbaanadviseurs allerlei vragen stellen over alles waar je tegenaan loopt binnen je traject. Het kunnen vragen zijn over je huidige werk, nieuwe baan, sollicitatiegesprekken of je CV en LinkedIn profiel. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat wil ik?
 • Hoe ga ik om met mijn ziek zijn en de teleurstelling in mijn eigen kunnen?
 • Welke kleding doe ik aan tijdens een sollicitatiegesprek?
 • Wat komt er kijken bij een goed arbeidsvoorwaardengesprek?

Heb je zin om hier met anderen naar te kijken? Dat kan! Tijdens het online vraag-en-antwoord uur kun je in de groep al je vragen stellen. De groep en twee senior Margolin loopbaanadviseurs geven tips en advies.

De voordelen:

 • Je krijgt tips van anderen
 • Je kunt ervaringen uitwisselen
 • Je kunt een ander helpen met wat jij al weet
 • Je wordt geholpen daar waar jij het nog niet weet

Doe je mee? Je bent van harte welkom! Het spreekuur is een keer per maand op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Meld je aan voor een van de sessies.

Netwerken werkt

Je weet dat netwerken werkt, maar wat dat nou precies inhoudt en hoe dit jou kan helpen aan die baan, weet je eigenlijk niet. Hoe zorg je nou dat je in die specifieke branche terecht komt en wie kan je daarbij helpen? Geen nood! In deze workshop gaan we je dat leren. Want netwerken werkt, echt! 

Doe je mee? Je bent van harte welkom! De workshop over netwerken  is een keer per maand op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Meld je aan voor een of meerdere van deze sessies.

Het geheim van een goed CV

Na lange tijd trek je de stoute schoenen aan en besluit je te solliciteren, omdat je zin hebt in de volgende stap, of … noodgedwongen. Wat de reden ook is, het is en blijft spannend. In deze workshop leer je hoe een hedendaags CV eruit ziet. Een CV waarmee jij je onderscheidt en waarmee je boven op de juiste stapel komt te liggen, zowel bij de recruiter, als bij de vacaturehouder! 

Doe je mee? Je bent van harte welkom! De workshop over het maken van een onderscheidend CV is op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Meld je aan voor een of meerdere van deze sessies. 

Jobcrafting

Als je je werk niet meer leuk vindt of niet meer kan uitvoeren, zijn er misschien aanpassingen mogelijk in het werk. Je komt zelf met een concreet voorstel om je werk zo aan te passen dat wie jij bent en wat jij in huis hebt meer tot zijn recht komt bij jouw werkgever.

Jobcraften is de proactieve manier waarop je je baan herstructureert. Dit doe je door (een voorstel voor) aanpassingen in taken, samenwerking, betekenis en context. Hierdoor sluit je werk meer aan bij je persoonlijke behoeften, interesses, talenten, motivatie, capaciteiten, drijfveer en ambities. Met andere woorden, werk wordt een stuk leuker wordt.

Wil je dit leren? Doe mee.

 

Mindfulness: veerkracht door compassievolle aandacht

Ga je steeds weer over je grenzen heen? Voel je je onzeker, angstig of boos? Blijf je malen, met een druk hoofd, vol met gedachten die niet meer stoppen?

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder oordeel. In deze training leer je op een accepterende manier en met compassie te kijken naar je gevoelens, lichamelijke sensaties en je fysieke omgeving. Compassie, op het werk? Zeker, je neemt jezelf overal mee naar toe. Ook op het werk wil je vol veerkracht, vitaal, en ontspannen genieten van je werkplek, je functie en je collega’s.

Wil je leren hoe? Schrijf je nu in, en ervaar zelf wat ‘Kennismaken met mindfulness’ voor je kan betekenen.

 

Doeltreffend solliciteren

In de workshop doeltreffend solliciteren leer je jezelf sterk te presenteren. Je krijgt handvaten om een goede eerste indruk te maken met je brief. Daarnaast leer je hoe je in het sollicitatiegesprek je kwaliteiten zo over te brengen dat je (nieuwe) werkgever gelijk ziet.

Jij bent diegene bent hij/zij zoekt.

Wil je leren hoe? Schrijf je nu in, en ervaar zelf wat “Doeltreffend solliciteren” voor je kan betekenen.