Re-integratie spoor 1 voor werkgevers

Re-integratie spoor 1: duurzame terugkeer van zieke medewerker in uw organisatie

Uw medewerker is langdurig ziek. Na een arbeidsdeskundig onderzoek is vastgesteld dat hij kan terugkeren in het arbeidsproces in uw organisatie (re-integratie spoor 1). Daarbij is het van belang dat u goed in kaart brengt welke problemen werkgebonden zijn: welk takenpakket en welke belasting kan uw medewerker aan? Wat is daarbij uw rol, wat moet u doen, hoe legt u dat vast, wat is de volgende stap? Kortom, hoe gaat u het traject re-integratie spoor 1 inrichten? Voor professionele ondersteuning gaat u naar een arbeidsdeskundige van Margolin.

Wat houdt ondersteuning re-integratie spoor 1 in?

Onze arbeidsdeskundige komt bij u op locatie en maakt kennis met uw medewerker en met u. Samen bespreekt u alle belangrijke facetten van re-integratie in een driegesprek. Hoe kijken uw medewerker en u aan tegen werkhervatting? Welke randvoorwaarden zijn nodig, welke aanpassingen in het takenpakket en welke aanpassingen op de werkplek? Onze arbeidsdeskundige adviseert hierover en ondersteunt tevens bij het herstellen van de relatie op de werkvloer, indien nodig. Ook krijgt u hulp bij de onderbouwing van aanvragen voor een oordeel van andere deskundigen.

Wat levert het u op?

De begeleiding op maat is erop gericht om stagnatie tijdens het traject van re-integratie te voorkomen. De belangrijkste winst is voor uw medewerker en u is dat het werk op prettige en constructieve wijze kan worden hervat. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat u optimaal inspanningen hebt verricht voor de re-integratie van uw medewerker en dat u op de juiste wijze aan dossiervorming hebt gedaan. Zo handelt u in het belang van uw medewerker conform de wet en dat vermindert uw kans op loonsancties achteraf.

Meer informatie

Onze arbeidsdeskundige legt de conclusies en concrete adviezen over de re-integratie van uw medewerker vast in een rapportage. Zo heeft u altijd alle belangrijke handvatten voor het proces van re-integratie spoor 1 bij de hand. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 030 – 212 3660 of vul het contactformulier in. We staan u graag te woord.