Outplacement voor werkgevers

Outplacement en optimale coaching

U gaat afscheid nemen van een medewerker. Uw medewerker moet dus op zoek naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Ander werk zoeken is echter niet altijd makkelijk in de huidige, complexe arbeidsmarkt. Er komt veel bij kijken en uw medewerker wil graag de juiste keuze maken. U wilt hem daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. Outplacement kan uitkomst bieden. Met outplacement van Margolin biedt u uw medewerker optimale coaching bij het vinden van een nieuwe functie buiten uw organisatie.

Met outplacement biedt u ondersteuning op maat

Ieder mens is uniek en heeft op een andere manier ondersteuning nodig. Ons outplacementtraject bestaat dan ook uit maatwerk, passend bij de situatie, de mogelijkheden en de behoefte van uw medewerker. Een outplacementtraject start met een gesprek met u en uw medewerker. Samen onderzoeken we welke stappen gezet moeten worden om nieuw werk te vinden. Onze adviseur brengt de verwachtingen en hulpvragen in kaart. Heeft uw medewerker hulp nodig bij het maken van een persoonlijk profiel? Bij het in kaart brengen van mogelijke banen, bij het netwerken of bij het solliciteren?

Outplacement is een actieve zoektocht

We begeleiden en ondersteunen uw medewerker actief bij de zoektocht naar ander werk. Dit gebeurt in gesprekken waarbij de adviseur kritische vragen stelt, spiegelt, confronteert en reflecteert. Uw medewerker denkt na over vragen als: waar sta ik, wat wil ik, wat ben ik (geworden), wat zijn mijn kwaliteiten en competenties, wat motiveert mij? We bieden uw medewerker gerichte handvatten om het eigen functioneren positief te beïnvloeden, zodat hij gemotiveerd en vanuit balans kan werken.

Ontwikkeling op maat met Margolin Academy

Margolin Academy biedt online e-learning, we-learning en webinars in één leeromgeving. Kandidaten kunnen via dit leerplatform bij Margolin een breed aanbod modules volgen om zich verder te ontwikkelen, zoals modules digitale geletterdheid, taalvaardigheid, of het geven van feedback. De Academy wordt aangeboden als nieuw onderdeel van re-integratie 2e spoor en outplacement trajecten. Voor ontwikkeling of bijscholing kunnen kandidaten direct bij Margolin terecht. In de Margolin Academy zijn modules ontwikkeld op verschillende niveaus. Met 50 modules die speciaal gericht zijn op re-integratie en outplacement trajecten, is er altijd een passende en doelgerichte cursus voor een kandidaat.

Heeft u vragen over de Academy? Neem dan contact op met onze adviseurs. U kunt voor meer informatie of vragen over de Academy terecht bij loopbaan@margolin.nl of bel met 088 – 277 4101.

Outplacement is doelen stellen en keuzes maken

Op deze manier stimuleren we uw medewerker zelf doelen te stellen, keuzes te maken, besluiten te nemen en daarnaar te handelen. Alle uitkomsten vatten we samen in een persoonlijk ontwikkelplan. Zo krijgt uw medewerker een nieuw, realistisch beeld van zijn kwaliteiten, talenten, ontwikkelpunten en ambities, en neemt hij eigen verantwoordelijkheid voor het vinden van ander werk.

Meer informatie

Wilt u uw medewerker aanmelden? Vul dan het Loopbaancoaching, re-integratie eerste spoor, re-integratie tweede spoor of outplacement aanmeldformulier in. Onze loopbaanadviseur neemt contact met u op om de procedure te bespreken. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 088 – 277 4101 of vul het contactformulier in. We staan u graag te woord.