Monique, 48 jaar: Loopbaancoaching

‘Zeventien en een beetje was ik, toen ik begon aan de opleiding tot A-verpleegkundige. Daarna heb ik dertig jaar als O&G-verpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt. Die baan was een deel van mijn identiteit. Ik heb het altijd met ontzettend veel plezier gedaan totdat ik gezondheidsproblemen kreeg. Toen mijn arts me vertelde dat ik eigenlijk geen nachtdiensten meer zou moeten draaien, kwam ik bij de bedrijfsarts terecht. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat ik op zoek moest naar een andere baan.

Zijspoor
Ik voelde me op een zijspoor gezet, al wist ik dat het niets met mij te maken had. Ik kon mijn werk gewoon niet meer op dezelfde manier uitoefenen als dat ik altijd gedaan had. Het duurde even voordat ik aan dit idee gewend was en naar andere functies kon uitkijken. Op een gegeven moment zag ik een interessante vacature maar die was vrijwel meteen ingevuld. Ik dacht: als ik weer iets leuks voorbij zie komen, moet ik meteen in actie komen.

Drempel
Van mijn oude afdeling kreeg ik veel support. Via hen kwam ik ook bij senior loopbaanadviseur en coach Brigitte Amting van Margolin terecht. Tijdens ons eerste gesprek kreeg ze een nogal onwillig persoon tegenover zich. Ik moest echt even over een drempel heen. Maar het viel me meteen op wat een warme en positieve vrouw Brigitte is. Dat zorgde ervoor dat ik al vrij snel mijn muurtje liet zakken.

Vertrouwen
Ondertussen kwam er een vacature voorbij waar ik graag op wilde solliciteren. Brigitte en ik hebben toen mijn cv in orde gemaakt en geoefend in het voeren van een sollicitatiegesprek. Ik had daar amper tot geen ervaring mee. Ik voelde oprechte betrokkenheid bij Brigitte. Zo stuurde ze regelmatig even een berichtje en keek ze nooit op de klok. Dat deed me goed, ik kreeg vertrouwen in mezelf en het motiveerde me.

Nieuwe baan
Heb ik de baan gekregen? Het antwoord is ja! Ik werk nu op de endoscopieafdeling van een ziekenhuis. Ook ga ik een opleiding doen om me te specialiseren, in het kader van een leven lang leren. Het sollicitatiegesprek verliep lekker vlot. Er waren veel andere gegadigden maar de voorkeur ging uit naar een verpleegkundige met veel ervaring.

Aanrader
Ik ben ontzettend te spreken over het korte maar krachtige traject bij Margolin. Brigitte heeft er door haar opbouwende houding voor gezorgd dat ik op een heel andere manier ben omgegaan met mijn gedwongen carrièreswitch.’


Wil je meer weten over loopbaanadvies? Lees meer op deze pagina.

Margolin biedt ook Incompany Loopbaangesprekken aan. Daarbij bieden we binnen uw organisatie een spreekuur aan voor medewerkers, waar zij met al hun loopbaanvragen terecht kunnen.