Ine, 54 jaar: Loopbaancoaching

Loopbaancoaching: van piekeren naar een nieuw perspectief

Ine werkte als groepsleerkracht in het basisonderwijs. De laatste jaren merkte ze dat haar motivatie en werkplezier afnam. Ze had last van oplopende werkdruk en daardoor met het vinden van een goede werk-privé-balans. Toen ze dit aankaartte bij haar directeur, wilde hij wel met haar meedenken en werd ze gekoppeld aan een loopbaancoach van Margolin. Dit bleek een gouden zet: ‘Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.’

Ine: ‘De veranderingen in het onderwijs zorgden ervoor dat ik met steeds minder plezier naar mijn werk ging. Ik piekerde veel en voelde me niet meer op de plek voor de klas. Maar ja, wat wilde ik dan wel? In mijn eentje kwam ik er niet uit.

Ik had mijn twijfels al vaker besproken met mijn directeur. Na zo’n gesprek probeerden we mijn werk dan iets anders in te richten zodat ik er weer voldoening uit zou halen. Ik ben bijvoorbeeld ook rekenspecialist en kreeg in deze rol uitgebreidere taken. Maar helaas, het mocht niet baten: de passie was weg. Na ook het bestuur op de hoogte te hebben gebracht, is er een loopbaanadviseur ingeschakeld.

Ik ben heel blij dat mijn openheid niet tegen me heeft gewerkt. Integendeel zelfs; er werd erkend dat ik niet gelukkig meer was en dat er iets moest gebeuren. Je kan het werk als leerkracht ook niet half doen, je moet er echt stáán. Toen ik aan Ton Schoo van Margolin werd gekoppeld, had ik echter nog niet helemaal afscheid genomen van een loopbaan in het onderwijs. Ik wilde alle opties nog open houden.

Inmiddels ben ik door de coachingssessies wél tot de conclusie gekomen dat ik een ander pad in moet slaan. We hebben veel gepraat en ik heb allerlei tests gedaan. Hierdoor weet ik waar mijn competities liggen en belangrijker nog: wat ik leuk vind.

Dit had uiteraard consequenties voor mijn werkgever. Het was spannend om uit te spreken dat ik niet meer terug zou keren voor de klas, maar het was heel fijn dat er tijdens deze gesprekken iemand naast me zat om me te steunen en bepaalde dingen toe te lichten. Dit, en de bereidwillige houding van mijn werkgever, hebben ervoor gezorgd dat ik op een prettige manier ben weggegaan.

Wat ik erg waardeer aan Ton, is dat hij praktisch is. Behalve praten hebben we mijn cv netjes gemaakt en mijn LinkedIn-profiel een update gegeven. Er was echt sprake van een klik en ik voelde me veilig. Dat moet ook wel, omdat je toch allerlei persoonlijke zaken op tafel legt.

En nu? Ik ga een vervolgtraject doen bij Margolin. Globaal weet ik waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. Nu is het zaak om dit verder te specificeren. En daarna: een opleiding doen en/of solliciteren. Dankzij het coachingstraject denk ik niet langer: ik moet nog dertien hele jaren werken. Nee, ik heb weer vertrouwen in de toekomst!’

Update augustus 2019: Inmiddels is Ine weer parttime aan het werk.