45-plussers vanaf 2019 gratis loopbaanadvies

Op de laatste dag van december 2018 maakt Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees bekend dat 45-plussers vanaf 2019 gratis loopbaanadvies kunnen krijgen. Voorheen konden alleen specifieke beroepsgroepen gebruikmaken van een dergelijke subsidie, zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten.

Minister Koolmees kwam tot dit besluit omdat de mensen die er eerder gebruik van hebben gemaakt, positief waren. Hij is ervan overtuigd is dat veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Vandaar het besluit om alle 45-plussers in aanmerking te laten komen. Koolmees stelt daarom nog eens 3 miljoen euro extra beschikbaar voor de regeling, waardoor in totaal 17 miljoen euro aanwezig is voor het loopbaanadvies voor 45-plussers.

Dat is een gunstige uitkomst voor Margolin, zij helpen mensen op het gebied van loopbaanadvies. Ook 45-plussers! Helma Schuldink, teammanager Margolin reageert verheugd op dit nieuws: ”We zijn heel blij met dit besluit van minister Koolmees. We kunnen deze doelgroep goed van dienst zijn en hebben in 2017 ook al veel mensen kunnen uitdagen in hun loopbaanvraagstukken om zelf de regie te pakken. Onze loopbaanadviseurs ondersteunen deze werknemers bij loopbaanvraagstukken over hoe je gezond en vitaal je pensioenleeftijd kunt bereiken en bij het realiseren van nieuw toekomstperspectief. We helpen ze onder andere met vragen als “Hoe hou je aansluiting op de arbeidsmarkt? Is er nog een plek voor mij in de huidige organisatie?’’ Bij deze vraagstukken voor 45-plussers heeft Margolin loopbaanadvies en expertise in huis. ”

Lees meer